• darkblurbg
    Fysiotherapie Dokter & Huiberts
    Fysiotherapie
    Manuele therapie
    Kinderfysiotherapie
    Geriatrie fysiotherapie

Mijn naam is Nienke Dokter, getrouwd en moeder van drie kinderen. Sinds de start in April 2013 ben ik werkzaam binnen Fysio Dokter & Huiberts als fysio- en Manueel therapeut.
In 2005 ben ik afgestudeerd als Manueel therapeut MSc aan de Vrije Universiteit Brussel.

Naast mijn werk als Manueel therapeut ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Vereniging Manuele Therapie (NVMT). Sinds 2015 neem ik deel aan de kwaliteitscommissie van het Lage Rug Netwerk Noord Holland. Op deze manier blijf ik op de hoogte van alle verandering binnen het vakgebied.

Naast het werk in de praktijk heb ik affiniteit met de wetenschap. Zo is er in 2012 op het World Congres of Manual/ Musculo- skeletal Physiotherapy in Quebec een poster presentatie gegeven over mijn onderzoek over lage rugpijn met uitstralende klachten door vaatproblematiek. In 2017 is dezelfde presentatie gegeven op het Manueel Therapie Congres Neuro Dynamic. In 2018 is dit onderzoek gepubliceerd in het Tijdschrift Fysiotherapie.

In de praktijk behandel ik voornamelijk nek- en hoofdpijnklachten. Evenals schouder- en wervelkolomproblematiek. Dit doe ik volgens de nieuwste inzichten. Omdat klachten complex kunnen zijn behandel ik ook chronische pijnklachten. Lage rugklachten worden in onze praktijk behandeld volgens het protocol dat gemaakt is in samenwerking met het Lage Rug Netwerk.

Naast de Manueel therapeutische behandeling ligt het accent op het geven van uitleg om zo inzicht te geven in de oorzaak en het kunnen voorkomen van andere klachten.

 

BIG nr: 19048866504