• darkblurbg
  Fysiotherapie Dokter & Huiberts
  Fysiotherapie
  Manuele therapie
  Kinderfysiotherapie
  Geriatrische fysiotherapie i.o

Mijn naam is Timothy van der Swaluw, in 2017 heb ik de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond.
Vanaf februari 2018 ben ik gestart bij Fysiotherapie Dokter&Huiberts.
Ik ben algemeen therapeut en geriatrisch fysiotherapeut in opleiding, deze master volg ik aan de Hogeschool van Utrecht. Gedurende deze opleiding ontwikkel ik mij als specialist in het behandelen van ouderen.
Tijdens mijn opleiding heb ik de cursus kinesio tape gedaan, dit kan een handig hulpmiddel zijn bij het herstellen van uw klacht.
Gedurende mijn stages heb ik veel met oefentherapie gedaan. Actief oefenen is een manier van behandelen welke mij aanspreekt omdat je via deze wijze leert wat gezond bewegen is en tevens erachter komt welke voordelen dit met zich meebrengt!

Zelf ben ik een zeer actief ingesteld persoon waardoor ik mij als de aangewezen persoon zie u te begeleiden op dit gebied.
In de praktijk werk ik veel samen met Nienke, zij is manueel therapeut, dit om u het beste van beide vakgebieden te bieden.
Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik mijzelf verdiept in ouderen die in het ziekenhuis waren opgenomen en het risico liepen op functionele achteruitgang.
Hieronder valt onder andere verminderde zelfredzaamheid in de thuissituatie. Daaropvolgend ben ik bezig geweest met een programma het risico hierop te verkleinen, bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Hierin kan ik u of ouderen in uw omgeving begeleiden!

Tot slot ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum, hier heb ik voornamelijk ouderen begeleid. Deze ouderen waren bijvoorbeeld gevallen, waren verzwakt door ziekte of ziekenhuisopname of hadden een nieuwe heup of knie met complicaties.

Aandachtsgebieden

 • Actieve revalidatie
 • Ouderenrevalidatie
 • Kinesio tape
 • Fitness gerelateerde klachten
 • Coaching en begeleiding

 

BIG nr: 39923474604