• darkblurbg
  Fysiotherapie Geulstraat
  Fysiotherapie
  Manuele therapie
  Geriatrie fysiotherapie
  Orofaciale fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie Den Helder

Ouderen fysio
Gepubliceerd op: 10-08-2022

De geriatriefysiotherapeut heeft zich door middel van een de 3 jarige master geriatriefysiotherapie gespecialiseerd in kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Deze master is gedaan na het volgen van de algemene opleiding fysiotherapie. Het gaat niet alleen om ouderen maar ook om patiënten die klachten hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, dementie, nieuwe heup of knie of gebroken heup.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich door middel van een de 3 jarige master geriatriefysiotherapie gespecialiseerd in kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Deze master is gedaan na het volgen van de algemene opleiding fysiotherapie.
Het gaat niet alleen om ouderen maar ook om patiënten die klachten hebben als gevolg van bijvoorbeeld een beroerte, dementie, nieuwe heup of knie of gebroken heup.

Geriatrie fysiotherapie is gericht op oefenen en trainen van handelingen die klachten geven in het dagelijks leven. Fysiotherapiebehandeling aan huis in Den Helder is een van de mogelijkheden, uiteraard bent u ook van harte welkom in de praktijk waar een ruime oefenzaal aanwezig is. 

Door specifieke kennis over deze doelgroep en daarbij veel voorkomende ziektebeelden is de geriatriefysiotherapeut bij uitstek geschikt u te helpen.

Klachten die bij uitstek behandeld kunnen worden door een geriatrie fysiotherapeut zijn ouderdom gerelateerde klachten. 

Voorbeelden hiervan zijn:

 • COPD
 • Diabetes
 • Valpreventie
 • Artrose
 • Osteoporose 
 • Herstel na ziekenhuisopname
 • Dementie
 • CVA
 • Neurologische aandoeningen

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen, hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Gezinsleden en mantelzorgers

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Bron: KNGF