• darkblurbg
  Fysiotherapie Geulstraat
  Fysiotherapie
  Manuele therapie
  Geriatrie fysiotherapie
  Orofaciale fysiotherapie

Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen bij knieklachten?

Gepubliceerd op: 09-02-2023

Pijn de in knie kan allerlei oorzaken hebben, zo kan het ontstaan zijn na een ongeluk, door groeipijn of de pijn is er ingeslopen en steeds meer toegenomen. Centraal staat wel dat het erg vervelend is en flinke beperking kan geven in het dagelijks leven. Veel gehoorde symptomen zijn een stekende pijn in de knie, door de knie heen zakken, instabiel gevoel of het gevoel een dikke knie te hebben. Hoe kan een fysiotherapeut u hierbij helpen?

Middels een intake waarbij eerst een gesprek gedaan wordt waarin onder andere wordt besproken hoe de klachten ontstaan zijn, hoe ze zich ontwikkeld hebben, waarin ze u het meest beperken en wat u precies verwacht van de therapie, wordt een onderzoek gedaan.
In dit onderzoek wordt er onder andere gekeken naar de spierkracht, mobiliteit, stabiliteit, coördinatie, spierspanning. Ook wordt er gekeken naar de omliggende gewrichten zoals de heup en voet. Deze gewrichten kunnen namelijk ook een rol spelen in het ontstaan en in stand houden van de klachten.

Er zijn meerdere aandoeningen die naar voren kunnen komen uit het onderzoek, veel voorkomende aandoeningen zijn:

 • Jumpers knee
 • Knie artrose
 • Osgood schlater
 • Retro patellaire chondropathie
 • Meniscus klachten
 • Knieband letsel

Afhankelijk welke aandoening er uit het onderzoek naar voren komt wordt u hierover uitgebreid geïnformeerd. Ook zal uw fysiotherapeut met u bespreken of dit een aandoening is waarmee wat gedaan kan worden middels fysiotherapie of dat een doorverwijzing naar de huisarts geïndiceerd is.

Per klacht is uiteraard een verschillend beleid nodig, maar de meeste verbetering kan u behalen met gerichte oefeningen waar uw fysiotherapie u in zal begeleiden. Deze oefeningen variëren van kracht en lenigheidsoefeningen tot stabiliteitsoefeningen.

Tape kan een zinvolle methode zijn om de knie tijdelijk te ondersteunen waardoor er minder pijn ervaren wordt. We kunnen u ook zelf leren uw knie in te tapen.

Verder kan er gebruik gemaakt worden van manuele handelingen waarbij spieren ontspannen worden en gewrichten gemobiliseerd kunnen worden.

In de praktijk hebben moderne krachtapparatuur en oefenmateriaal om u zo goed mogelijk te helpen.

Mocht u vragen hebben of bepaalde symptomen herkennen neem dan contact op zodat we kunnen kijken of we u kunnen helpen!