• darkblurbg
  Fysiotherapie Geulstraat
  Fysiotherapie
  Manuele therapie
  Geriatrie fysiotherapie
  Orofaciale fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysio past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. 

Je kunt voor informatie, behandeling en advies bij een fysiotherapeut terecht als je:

 • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
 • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
 • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts. 

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. 

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

 

De aanwezige fysiotherapie specialisaties bij fysiotherapie Geulstraat zijn:
- Manueel therapie
- Geriatrie fysiotherapie
- Orofaciale fysiotherapie
- Valpreventie 
- Medical taping

Bron: defysiotherapeut.com