• darkblurbg
    Fysiotherapie Geulstraat
    Fysiotherapie
    Manuele therapie
    Geriatrie fysiotherapie
    Orofaciale fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie, speciaal voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen

 

De geriatriefysiotherapeut heeft zich door middel van een de 3-jarige master geriatriefysiotherapie gespecialiseerd in kwetsbare ouderen welke te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Deze master is gedaan na het volgen van de algemene opleiding fysiotherapie.
Deze kennis is niet alleen gericht op ouderen maar ook op specifieke aandoeningen zoals klachten hebben als gevolge van een beroerte, dementie, nieuwe heup of knie of revalidatie.

Geriatrie fysiotherapie is gericht op oefenen en trainen van handelingen die klachten geven in het dagelijks leven. Fysiotherapiebehandeling aan huis is een van de mogelijkheden, uiteraard bent u ook van harte welkom in de praktijk waar een moderne uitgebreide oefenzaal aanwezig is. 

De geriatrie fysiotherapeut onderscheidt zich doordat deze verder kijkt dan de aandoening op zich. Vooral bij kwetsbare ouderen zijn de problemen vaak breder dat ze op het eerste oog lijken. 
Een voorbeeld hiervan is een cliënt van 80 jaar met heupklachten. De pijn in de heup komt misschien wel door een beweegstoornis die makkelijk te verhelpen is, maar die beweegstoornis is ontstaan door een tekort aan spierkracht van de benen. Dit spierkracht tekort is in de jaren, mede door natuurlijke veroudering, zo gegroeid. Door een eenvoudig en gericht programma wat niet alleen de pijn in de heup verminderd maar ook de spierkracht doet toenemen kan diezelfde 80-jarige cliënt straks weer beter lopen en gemakkelijker opstaan dankzij geriatrie fysiotherapie. 

 

Voorbeelden Geriatrie fysiotherapie

Klachten die bij uitstek behandeld kunnen worden door een geriatrie fysiotherapeut zijn ouderdom gerelateerde klachten. 

   Dementie

   CVA

   Neurologische aandoeningen