• darkblurbg
    Fysiotherapie Dokter & Huiberts
    Fysiotherapie
    Manuele therapie
    Kinderfysiotherapie
    Geriatrie fysiotherapie

Mijn naam is Timothy van der Swaluw, ik ben woonachtig te Den Helder. Ik ben regelmatig en met veel plezier te vinden in de sportschool.

Verantwoord bewegen draagt mede bij aan duurzame inzetbaarheid en langdurige zelfredzaamheid. Als algemeen therapeut en geriatrie fysiotherapeut in opleiding wil ik u graag begeleiden op dit gebied.

In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Gedurende mijn stages heb ik mij gericht op oefentherapie. Actief oefenen is een manier van behandelen welke mij aanspreekt omdat je op deze wijze leert wat gezond bewegen is en tevens erachter komt welke voordelen dit met zich meebrengt!

Ik heb in 2015 met goed gevolg de cursus ‘Kinesio tape’ doorlopen. De achterliggende gedachte bij het gebruik van deze tape is dat pijn, ongemak en belemmeringen behandeld wordt bij (atletisch) letsel. De tape is, in tegenstelling tot traditionele sporttape, rekbaar waardoor het een vergelijkbaar effect heeft als de rekbaarheid van onze huid. Dit kan een handig hulpmiddel zijn bij het herstellen van uw klacht.

Mijn belangstelling ligt bij het begeleiden van ouderen. Om deze reden heb ik mij, tijdens mijn afstudeeronderzoek, verdiept in ouderen die in het ziekenhuis opgenomen waren en het risico liepen op functionele achteruitgang. Hieronder valt onder andere een verminderde zelfredzaamheid in de thuissituatie. Om de zelfredzaamheid te vergroten heb ik een programma opgesteld waarbij het op een juiste manier bewegen een belangrijke rol speelt. Ik kan u of ouderen in uw omgeving begeleiden om langer en beter zelfstandig te wonen!

Door mijn brede ervaring in sport kan ik mensen van jong tot oud coachen op dit gebied.

Ik ben werkzaam geweest als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum. Mijn patiënten waren voornamelijk ouderen die gevallen waren, verzwakt door ziekte of ziekenhuisopname of hadden een nieuwe heup of knie met complicaties. Met de juiste begeleiding en therapie heb ik hen verder kunnen helpen gedurende hun genezingsproces.

Sinds 2018 werk ik bij Fysiotherapie Dokter & Huiberts. In de praktijk werk ik veel samen met de manueel therapeute, Nienke Dokter. Door onze samenwerking kunnen wij u het beste bieden van beide specialisme.

In 2018 ben ik gestart met de Master opleiding geriatrie fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht om mij verder te ontwikkelen als specialist in het behandelen van ouderen.

Aandachtsgebieden

· Actieve revalidatie

· Ouderenrevalidatie

· Kinesio tape

· Fitness gerelateerde klachten

· Coaching en begeleiding

 

BIG nr: 39923474604