Artrose

In Nederland kampen naar schatting 1 miljoen mensen met de pijnlijke aandoening artrose. Deze aandoening kan aanzienlijke beperkingen met zich meebrengen, maar gelukkig kunnen fysiotherapeuten een cruciale rol spelen bij het beheersen en behandelen van artrose.

Hoe kan artrose ontstaan?

Artrose is een gewrichtsaandoening die geleidelijk verslechtert en vaak voorkomt bij het ouder worden, maar ook kan ontstaan door overmatig gebruik van gewrichten, genetische aanleg of door letsel aan het gewricht. Het treft voornamelijk de gewrichten in handen, knieën, heupen en rug. Bij artrose slijt het kraakbeen in de gewrichten geleidelijk af, wat leidt tot pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid.

Hoe kan je artrose herkennen?

Het herkennen van artrose kan gepaard gaan met symptomen zoals pijn bij beweging, zwelling, kraken in de gewrichten en verminderde beweeglijkheid. De diagnose wordt vaak gesteld aan de hand van medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en beeldvormende tests zoals röntgenfoto’s.

Artrose Fysio Geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van artrose?

Fysiotherapie is een effectieve benadering om mensen met artrose te helpen. Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan ontwikkelen dat zich richt op het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het versterken van de spieren rondom het aangetaste gewricht.
Oefeningen gericht op mobiliteit en stabiliteit kunnen de progressie van de aandoening vertragen en de algehele levenskwaliteit verbeteren. Daarnaast kan de fysiotherapeut advies geven over houding, gewichtsbeheersing en het omgaan met dagelijkse activiteiten om verdere belasting van de gewrichten te minimaliseren.

Vergoed vanuit zorgverzekering bij doorverwijzing

Wanneer u bent doorverwezen wordt Artrose eenmalig 12x vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299