Evenwichtsrevalidatie

Evenwichtsrevalidatie is een gespecialiseerde vorm van therapie die gericht is op het herstellen en verbeteren van het evenwichtsgevoel bij individuen die problemen ervaren met stabiliteit en coördinatie. Dit type revalidatie richt zich op het trainen van het vestibulaire systeem, dat verantwoordelijk is voor het gevoel van balans en ruimtelijke oriëntatie in het lichaam.

 

Voor wie is evenwichtsrevalidatie?

Evenwichtsrevalidatie is geschikt voor een breed scala aan mensen, waaronder degenen die herstellen van blessures, neurologische aandoeningen, ouderen die vatbaarder zijn voor valpartijen, en individuen met evenwichtsstoornissen als gevolg van andere gezondheidsproblemen. Het programma kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de persoon, variërend van milde evenwichtsproblemen tot ernstigere gevallen.

Hoe kan evenwichtsrevalidatie helpen?

Evenwichtsrevalidatie richt zich op het verbeteren van de proprioceptie, het bewustzijn van lichaamspositie, en het versterken van spieren die betrokken zijn bij het handhaven van stabiliteit.

Therapeuten gebruiken verschillende oefeningen en technieken om het evenwicht te verbeteren, waaronder balansoefeningen, oefeningen op instabiele oppervlakken en specifieke bewegingstherapieën. Deze aanpak kan niet alleen het evenwicht zelf verbeteren, maar ook het vertrouwen van de persoon in hun eigen bewegingsvaardigheden vergroten.

Knierevalidatie Fysio Geulstraat

Bij welke klachten kan evenwichtsrevalidatie helpen?

Evenwichtsrevalidatie is effectief bij een verscheidenheid aan klachten, waaronder duizeligheid, vestibulaire aandoeningen, posttraumatische evenwichtsproblemen na een blessure, en problemen die voortkomen uit neurologische aandoeningen zoals beroertes. Het programma is op maat gemaakt om specifieke problemen aan te pakken, en het resultaat kan een aanzienlijke verbetering zijn in de algehele stabiliteit en kwaliteit van leven voor degenen die deze revalidatie ondergaan.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299