Mimetherapie

Mimetherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die is gericht om de verstoorde mimiek van je gezicht te verbeteren. Normaal gesproken werken de linker- en rechter gezichtsspieren ongeveer gelijk. Bij een aangezichtsverlamming (facialis parese) is dat niet meer zo.

Hoe kan mimetherapie helpen?

Mensen komen bij ons als ze één gezichtshelft minder of zelfs helemaal niet meer kunnen bewegen. Of als spieren in hun gezicht op een abnormale manier gaan meebewegen. De mimiek in je gezicht is verstoord. Dit uit zich in bijvoorbeeld spraakproblemen, ogen die niet goed sluiten of meebewegen of onvoldoende mondsluiting.

Doelgerichte therapie

Een verstoorde gezichtsmimiek is niet prettig. Bovendien leidt dit regelmatig tot misverstanden omdat de expressie in je gezicht niet goed te interpreteren is.

Mimetherapie kan voor jou de oplossing zijn. Het doel van mimetherapie is het verbeteren van de symmetrie in uw gezicht, zowel in rust als tijdens het bewegen. Inzicht en begrip voor jouw klacht staat bij ons centraal.

Fysio Geulstraat

Hoe kan mimefysiotherapie bijdragen aan de behandeling van uw klachten?

Samen met jou bepalen wij wat jij nodig hebt en wanneer je de behandeling wilt beginnen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten tot je weer wat beweging krijgt in het aangedane deel van je gezicht. Onze mimetherapie bestaat uit gezichtsmassage, bewegingsoefeningen voor mond, neus, wangen, ogen en voorhoofd, ontspannen en aanspannen, beheersing van ongewenste meebewegingen, verbetering van drinken, eten en spreken en het oefenen van gezichtsuitdrukkingen.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299