Valpreventie

Valpreventie is een proactieve benadering die gericht is op het verminderen van het risico op vallen, vooral bij oudere volwassenen. Het omvat een reeks strategieën en activiteiten die zijn ontworpen om de stabiliteit, mobiliteit en kracht te verbeteren, evenals bewustwording van risicofactoren die tot vallen kunnen leiden. Het uiteindelijke doel van valpreventie is het voorkomen van valincidenten en het behoud van de algehele gezondheid en onafhankelijkheid.

Voor wie is valpreventie?

Valpreventie is specifiek ontworpen voor ouderen, aangezien zij vaak een verhoogd risico lopen op vallen vanwege factoren zoals verminderde spierkracht, afnemend evenwichtsgevoel en problemen met mobiliteit. Ouderen met een voorgeschiedenis van eerdere valincidenten, medicatiegebruik, gezichtsproblemen en chronische aandoeningen zoals osteoporose lopen bijzondere risico’s en kunnen baat hebben bij gerichte valpreventieprogramma’s.

Hoe kan valpreventie helpen?

Door deel te nemen aan valpreventieprogramma’s kunnen mensen hun kracht, flexibiliteit en evenwicht verbeteren. Oefeningen die zich richten op deze aspecten helpen bij het behouden van de fysieke functies en verminderen het risico op vallen. Naast lichamelijke activiteiten omvat valpreventie ook educatieve elementen, zoals het herkennen van risicofactoren en het aanpassen van de omgeving om veiligheid te bevorderen. Het bevorderen van een actieve levensstijl draagt bij aan het behoud van onafhankelijkheid en het verminderen van angst voor vallen.

Knierevalidatie Fysio Geulstraat

Bij welke klachten kan valpreventie helpen?

Valpreventie kan mensen helpen die klachten hebben zoals verminderde spierkracht, problemen met mobiliteit, evenwichtsproblemen en osteoporose. Deze strategieën zijn echter niet alleen beperkt tot mensen met specifieke klachten; iedereen kan profiteren van bewustwording en actieve deelname aan valpreventieve maatregelen om hun algehele welzijn te verbeteren en het risico op vallen te verminderen.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299