Algemene
fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op het herstellen, verbeteren en behouden van de fysieke functies van het lichaam. Het doel van fysiotherapie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale bewegingsvrijheid en functionaliteit.

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie is bedoeld voor een brede doelgroep, variërend van mensen met sportblessures tot ouderen met mobiliteitsproblemen. Het kan ook van onschatbare waarde zijn voor mensen die revalideren na een operatie of trauma. Fysiotherapie helpt niet alleen mensen die al pijn of letsel hebben, maar kan ook juist helpen bij het voorkomen van lichamelijke aandoeningen en het verbeteren van de algehele fysieke gezondheid.

Hoe kan fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie kan mensen op verschillende manieren helpen. Het kan pijn verminderen, de mobiliteit vergroten, spierkracht opbouwen en de algemene kwaliteit van leven verbeteren.

Door middel van aangepaste oefeningen, massage, mobilisatietechnieken en educatie over lichaamshouding en -beweging, helpen fysiotherapeuten individuen hun lichamelijke doelen te bereiken en herstel te bevorderen.

Fysiotherapie Geulstraat

Bij welke klachten kan fysiotherapie helpen?

Je kunt voor informatie, behandeling en advies bij een fysiotherapeut terecht als je:

  • Na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
  • Blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;.
  • Vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;

Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt, dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts.

Werkwijze fysiotherapie Geulstraat

De eerste afspraak
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. 

Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling
Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Fysio Geulstraat

Fysiotherapie aan huis

Heeft u fysiotherapie nodig, maar kunt kunt u door omstandigheden niet naar de praktijk komen? Dat is voor ons geen probleem, binnen Den Helder verzorgen wij fysiotherapie aan huis. 

Fysiotherapie aan huis kan ook heel waardevol zijn om een beeld te krijgen bij hoe iemand thuis functioneert en beweegt en of er misschien nog andere factoren een rol spelen. Ook kan de fysiotherapeut direct (praktische) tips geven om beter te bewegen/te herstellen in de thuissituatie.

Hoe gaat het in zijn werk?
Uw (huis)arts schrijft een verwijzing voor fysiotherapie met daarop de voorkeur voor behandeling aan huis (mocht dit nodig zijn). U of de fysiotherapeut (als de verwijzing ook naar de fysiotherapeut is verstuurd) neemt contact op voor een eerste afspraak/intake. Het kan zijn dat na een aantal huisbezoeken het geen meerwaarde meer heeft om aan huis te behandelen en dan kan, in overleg met u, de keuze gemaakt worden om het behandeltraject te vervolgen in de praktijk (denk
bijvoorbeeld aan revalidatie na een operatie) als de mogelijkheid daartoe is.

Bij welke klachten/aandoeningen is therapie aan huis (in het beginstadium) vooral een uitkomst?

  • Operatie (aan heup of knie); na ontslag uit ziekenhuis
  • CVA (beroerte)
  • Neurologische aandoeningen
  • Valproblematiek
  • Afgenomen zelfredzaamheid

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299