Schouderklachten

In Nederland ondervinden veel mensen hinder van schouderklachten. Schattingen wijzen uit dat ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking wel eens last heeft van schouderklachten. Deze kunnen variëren van lichte irritaties tot ernstige belemmeringen in het dagelijks leven.

Hoe kunnen schouderklachten ontstaan?

Schouderklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren, waaronder overbelasting, trauma, slijtage of een verkeerde houding. Het schoudergewricht is complex en bestaat uit botten, spieren, pezen en gewrichtsbanden, wat de gevoeligheid voor klachten vergroot.
Verkeerde bewegingen, langdurige overbelasting of een gebrek aan stabiliteit kunnen het delicate evenwicht in het schoudergebied verstoren en leiden tot pijn en ongemak.

Hoe kan je schouderklachten herkennen?

Het herkennen van schouderklachten kan variëren van stijfheid en pijn bij beweging tot scherpe pijn bij specifieke activiteiten. Soms straalt de pijn uit naar de nek of arm. In gevallen van ernstige klachten kan het dagelijks functioneren aanzienlijk worden beïnvloed.

Het is belangrijk om bij aanhoudende klachten professioneel advies in te winnen, zodat de juiste behandeling kan worden ingezet.

Schouderklachten Fysio Geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van schouderklachten?

Fysiotherapie vormt een effectieve benadering om schouderklachten te verminderen of te verhelpen. Een fysiotherapeut kan een gepersonaliseerd behandelplan opstellen, gericht op het versterken van de spieren rondom het schoudergewricht, het verbeteren van de mobiliteit en het aanleren van goede houdings- en bewegingspatronen.

Daarnaast kunnen specifieke oefeningen en manuele technieken worden toegepast om de klachten te verlichten en het herstel te bevorderen. Fysiotherapie speelt zo een cruciale rol in het herwinnen van functionaliteit en het voorkomen van terugkerende schouderklachten.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299