Osteoporose

In Nederland kampen naar schatting ongeveer 800.000 mensen met osteoporose, een aandoening waarbij de botdichtheid afneemt en de botten fragieler worden.
Deze aandoening komt met name voor bij ouderen, maar kan ook op jongere leeftijd ontstaan. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat de kans op botbreuken aanzienlijk vergroot.

Hoe kan Osteoporose ontstaan?

Osteoporose is een aandoening waarbij de structuur van het botweefsel verandert, waardoor de botten brozer worden. Dit kan optreden door een afname van botmassa, wat leidt tot een verhoogd risico op fracturen. Factoren die bijdragen aan het ontstaan van osteoporose zijn onder andere genetica, hormonale veranderingen, voedingsdeficiënties en een gebrek aan lichaamsbeweging.

Hoe kan je osteoporose herkennen?

Het herkennen van osteoporose is niet altijd eenvoudig, omdat het vaak geen symptomen veroorzaakt totdat er een botbreuk optreedt. Diagnose gebeurt vaak door middel van botdichtheidsmetingen. Mensen met osteoporose hebben echter vaak last van verminderde lengte door wervelcompressiefracturen, een kromming van de rug en een afname van mobiliteit.

Artrose Fysio Geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van osteoporose?

Osteoporose is helaas niet te genezen. Osteoporose is wel behandelbaar. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het omgaan met osteoporose. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan gerichte oefeningen en bewegingsprogramma’s ontwikkelen om de spierkracht, balans en flexibiliteit te verbeteren.
Deze factoren zijn cruciaal om het risico op vallen en daarmee het risico op botbreuken te verminderen. Fysiotherapeuten kunnen ook educatie bieden over veilige oefeningen, houdingen en levensstijl aanpassingen die de algehele gezondheid van botten bevorderen en het voortschrijden van osteoporose helpen vertragen.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299