COPD

In Nederland kampen naar schatting zo’n 600.000 mensen met COPD, wat staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Longziekte).
Dit maakt COPD een veelvoorkomende aandoening die een aanzienlijke impact heeft op de levenskwaliteit. COPD is een progressieve longziekte die wordt gekenmerkt door een vernauwing van de luchtwegen, wat leidt tot ademhalingsproblemen.

Hoe kan COPD ontstaan?

COPD kan ontstaan door langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook, luchtvervuiling of chemicaliën op de werkplek. De ziekte ontwikkelt zich meestal geleidelijk en is vaak het resultaat van jarenlange blootstelling aan deze risicofactoren. Eenmaal gediagnosticeerd, kan COPD ernstige gevolgen hebben voor de ademhaling en de algehele fysieke gezondheid.

Hoe kan je COPD herkennen?

Het herkennen van COPD kan gepaard gaan met symptomen zoals kortademigheid, een aanhoudende hoest, overmatige slijmproductie en vermoeidheid. In gevorderde stadia kan dit leiden tot beperkingen in dagelijkse activiteiten en een verminderde levenskwaliteit.
Een vroege diagnose is essentieel om de progressie van de ziekte te vertragen en effectieve behandelingsstrategieën toe te passen.
COPD Fysio geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van COPD?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het beheer van COPD. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan individuele behandelplannen opstellen die gericht zijn op het verbeteren van de ademhalingstechnieken, het versterken van de ademhalingsspieren en het bevorderen van de algehele fysieke conditie.
Door middel van gecontroleerde oefeningen en begeleiding kan fysiotherapie bijdragen aan het verminderen van symptomen, het vergroten van de inspanningscapaciteit en het verbeteren van de algehele levenskwaliteit van mensen met COPD. Het is een integraal onderdeel van een multidisciplinaire aanpak om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die gepaard gaan met deze chronische longaandoening.

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet

Om u nog betere zorg te bieden bij COPD klachten zijn wij aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is het landelijk netwerk van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen zoals COPD.

COPD Fysio geulstraat

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299