Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie is een gespecialiseerd vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op de zorg en behandeling van ouderen. Deze vorm van fysiotherapie is specifiek ontworpen om de unieke behoeften en uitdagingen van oudere volwassenen aan te pakken, met als doel hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun functionele onafhankelijkheid te behouden of te herstellen.

Voor wie is geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is bedoeld voor oudere volwassenen, meestal van 65 jaar en ouder, die te maken hebben met de fysieke gevolgen van veroudering, chronische aandoeningen, verwondingen of chirurgische ingrepen. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die te maken hebben met mobiliteitsproblemen, balansproblemen, spierzwakte, pijn en andere gezondheidsproblemen die de dagelijkse activiteiten belemmeren.

Hoe kan geriatrie fysiotherapie helpen?

Deze vorm van fysiotherapie kan mensen helpen door hen te ondersteunen bij het herwinnen van verloren mobiliteit, spierkracht en balans. Fysiotherapeuten gespecialiseerd in geriatrie ontwikkelen individuele behandelplannen die rekening houden met de specifieke behoeften en doelen van de patiënt.

Ze gebruiken oefeningen, mobilisatietechnieken en andere therapeutische interventies om de functie en zelfredzaamheid van ouderen te verbeteren. Geriatrie fysiotherapie richt zich ook op het voorkomen van verdere achteruitgang en het minimaliseren van het risico op vallen.

Geriatrie Fysio Geulstraat

Bij welke klachten geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie kan effectief zijn bij het behandelen van een breed scala van aandoeningen en problemen bij ouderen, waaronder:

  • Mobiliteitsproblemen na een beroerte
  • Heup- en knieprotheses
  • Artritis
  • De ziekte van Parkinson
  • Osteoporose
  • Evenwichtsstoornissen en meer

Door het optimaliseren van de fysieke gezondheid en het bevorderen van een actieve levensstijl, draagt geriatrie fysiotherapie bij aan een betere levenskwaliteit en zelfstandigheid voor ouderen.

Werkwijze fysiotherapie Geulstraat

De eerste afspraak
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. 

Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling
Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Geriatrie Geulstraat

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299