Claudicatio
Intermittens

In Nederland hebben veel mensen te maken met claudicatio intermittens, een aandoening die vaak wordt onderschat. Het treft ongeveer 5 tot 10 procent van de mensen boven de 60 jaar. Deze aandoening, ook wel bekend als etalagebenen, kan ernstige gevolgen hebben voor de mobiliteit en kwaliteit van leven van degenen die eraan lijden.

Hoe kan claudicatio intermittens ontstaan?

Claudicatio intermittens ontstaat als gevolg van vernauwde bloedvaten in de benen, meestal als gevolg van slagaderverkalking. Hierdoor krijgen de spieren in de benen onvoldoende zuurstof tijdens inspanning, wat resulteert in pijn en krampen. Risicofactoren voor het ontwikkelen van deze aandoening zijn onder andere roken, diabetes, hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte.

Hoe kan je claudicatio intermittens herkennen?

Het herkennen van claudicatio intermittens kan plaatsvinden aan de hand van symptomen tijdens het lopen, zoals pijn, krampen of vermoeidheid in de benen.
Deze klachten treden meestal op na een bepaalde afstand en verdwijnen na enige rust. Een tijdige diagnose is cruciaal om verdere complicaties te voorkomen.
CI Fysio Geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van claudicatio intermittens?

Fysiotherapie speelt een essentiële rol in het verminderen en verhelpen van claudicatio intermittens.
Een fysiotherapeut kan een gepersonaliseerd oefenprogramma ontwikkelen dat gericht is op het verbeteren van de loopafstand en het verminderen van klachten. Daarnaast biedt de fysiotherapeut begeleiding bij het aanpassen van levensstijl en het stimuleren van regelmatige lichaamsbeweging.

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet

Om u nog betere zorg te bieden bij Claudicatio Intermittens klachten zijn wij aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is het landelijk netwerk van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen zoals Etalege benen. 

COPD Fysio geulstraat

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299