Fysiotherapie na corona
(COVID)

Coronafysiotherapie, ook wel bekend als post-COVID fysiotherapie, is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het begeleiden en ondersteunen van mensen die herstellen van COVID-19. Deze vorm van therapie is ontworpen om de fysieke en functionele gevolgen van het virus aan te pakken en helpt bij het herstel van de algehele gezondheid.

Voor wie is coronafysiotherapie?

Coronafysiotherapie is bedoeld voor mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt en te maken hebben met aanhoudende symptomen en beperkingen na herstel. Zowel mensen die ernstige symptomen hebben doorgemaakt als degenen met milde klachten kunnen baat hebben bij deze vorm van therapie. De therapie is aangepast aan de individuele behoeften en conditie van de patiënt, variërend van ademhalingsoefeningen tot het verbeteren van spierkracht en mobiliteit.

Hoe kan fysiotherapie mensen met corona helpen?

Fysiotherapie bij corona kan mensen op verschillende manieren helpen. Allereerst kan het bijdragen aan het verbeteren van de longfunctie en het verminderen van ademhalingsproblemen.

Daarnaast richt het zich op het herstellen van de spierkracht en het vergroten van de algehele mobiliteit.

Door middel van specifieke oefeningen en begeleiding kan  coronafysiotherapie mensen helpen om hun dagelijkse activiteiten te hervatten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysio Geulstraat

Bij welke klachten kan coronafysiotherapie helpen?

Coronafysiotherapie kan effectief zijn bij het verminderen van diverse klachten die ontstaan na een COVID-19-infectie. Hierbij valt te denken aan vermoeidheid, kortademigheid, spierzwakte, gewrichtspijn en concentratieproblemen. Door het op maat gemaakte behandelplan kunnen fysiotherapeuten specifieke problemen aanpakken en een gestructureerd herstelproces bevorderen. Het is belangrijk dat mensen met aanhoudende klachten na COVID-19 overleggen met een fysiotherapeut om te bepalen of coronafysiotherapie geschikt is voor hun specifieke situatie.

Aangesloten bij Chronisch Zorgnet

Om u nog betere zorg te bieden bij COVID klachten zijn wij aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Chronisch ZorgNet is het landelijk netwerk van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen zoals COVID / Corona.

COPD Fysio geulstraat

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299