Diabetes

In Nederland kampen naar schatting meer dan 1 miljoen mensen met diabetes, een chronische aandoening die de bloedsuikerspiegel ontregelt. Deze aantallen benadrukken de relevantie van effectieve behandelingsmethoden, waarbij fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen.

Hoe kan diabetes ontstaan?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een aandoening waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed kan reguleren. Type 1 diabetes ontstaat doordat het immuunsysteem de cellen in de alvleesklier aanvalt die insuline produceren, terwijl Type 2 diabetes voortkomt uit een verminderde effectiviteit van insuline in het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Risicofactoren omvatten genetische aanleg, een ongezonde levensstijl en overgewicht.

Hoe kan je diabetes herkennen?

De symptomen van diabetes kunnen variëren, maar veel voorkomende tekenen zijn overmatige dorst, frequent urineren, vermoeidheid en onverklaarbaar gewichtsverlies.
Regelmatige bloedglucosemetingen en medische controles zijn cruciaal om de aandoening te diagnosticeren en te beheren.
Geriatrie Geulstraat

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van diabetes?

Fysiotherapie kan een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van diabetes. Door middel van aangepaste oefeningen kan een fysiotherapeut mensen met diabetes helpen hun algemene gezondheid te verbeteren en gewicht te beheersen. Regelmatige lichaamsbeweging kan de insulinegevoeligheid vergroten, wat de bloedsuikerregulatie ten goede komt.

Bovendien kan fysiotherapie helpen bij het verminderen van complicaties, zoals neuropathie en problemen met de bloedcirculatie, die vaak geassocieerd worden met diabetes. Samen met een multidisciplinair behandelplan kan fysiotherapie mensen met diabetes ondersteunen in het verminderen van symptomen en het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299