Medical Taping

Medical taping is een therapievorm waarbij elastische tape op het lichaam wordt aangebracht om verschillende fysieke klachten te verlichten en het herstel te bevorderen. In tegenstelling tot traditionele sporttape, is medical tape elastisch en rekt het mee met de bewegingen van het lichaam. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in Japan en is sindsdien wereldwijd gebruikt door fysiotherapeuten, sporttrainers en andere medische professionals.

Voor wie is medical taping?

Deze methode is geschikt voor een breed scala aan mensen, van atleten tot mensen met alledaagse klachten. Medical taping kan worden toegepast bij zowel volwassenen als kinderen en is effectief bij diverse aandoeningen en blessures.

Hoe kan medical taping mensen helpen?

Medical taping kan mensen helpen door ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten, de doorbloeding te verbeteren, en pijn te verminderen. Het stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Bovendien helpt het bij het verminderen van zwelling en ontsteking, waardoor het een waardevolle aanvulling is op andere behandelmethoden.

Medical taping Fysio Geulstraat

Bij welke klachten kan medical taping helpen?

Deze techniek kan onder andere gebruikt worden bij klachten zoals spierblessures, gewrichtsproblemen, houdingsproblemen, en overbelasting. Medical taping wordt ook ingezet ter ondersteuning bij revalidatie na operaties of bij chronische aandoeningen. Het is belangrijk dat de tape wordt aangebracht door een getrainde professional om optimale resultaten te garanderen.

Werkwijze Fysio Geulstraat

De eerste afspraak
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. 

Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Behandeling
Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Fysio Geulstraat

Reviews

Hoe ervaart men onze zorg?

“Zeer fijne praktijk”

"Zeer fijne praktijk waar je je meteen welkom voelt. Veel diverse deskundigheid en aanvulling op elkaar. Ze maken ook vaak plek voor je als je iets acuut hebt. Een prettig team en bij alle drie kun je goed terecht!"

-Een tevreden patient-

“Top therapeut”

"Nadat m’n vakantie de laatste dagen werd “verknald” door hevige onderrug pijn, contact opgenomen met Fysio Geulstraat. Ik kon de volgende ochtend direct komen. De pijn werd gelokaliseerd en werd behandeld naar volle tevredenheid. Goede afspraken gemaakt voor het geval dat de pijn weer de kop op zou steken! Top therapeut"

-Ruud Groenendal-

“Duidelijkheid en inzicht”

"Tijdens mijn behandeling kreeg ik duidelijkheid en inzicht, hierdoor kunnen we samen werken aan mijn probleem en is er snel resultaat."

-Anita van Daalen-

Fysio Geulstraat

Deze therapeuten staan voor je klaar

Johan

Timothy van der Swaluw

BIG: 39923474604

Madelon

Yemeeh Glim

BIG: 49923498504

Christel

Nienke Dokter

BIG: 19048866504

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysio Geulstraat op 0223 - 785299