Nienke Dokter – Van Krieken

Algemeen Fysiotherapeut | Manueel Therapeut MSc | Orofaciaal Therapeut MSc

Het verhaal van Nienke

Sinds de start in April 2013 ben ik werkzaam binnen Fysiotherapie Geulstraat als Manueel therapeut MSc, Orofaciaal therapeut MSc, Hoofdpijntherapeut en Chronisch pijn therapeut. In 2005 ben ik afgestudeerd als Manueel therapeut MSc aan de Vrije Universiteit Brussel en in 2023 aan de HAN voor Orofaciaal therapeut.

Wetenschap
Naast mijn werk als Manueel therapeut ben ik werkzaam geweest bij de Nederlandse Vereniging Manuele Therapie (NVMT) en de kwaliteitscommissie van het Lage Rug Netwerk Noord Holland. Tevens heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar lage rugklachten en heb gepubliceerd. Ook heeft een posterpresentatie gehangen in de IFOMPT

Werkzaamheden binnen Fysio Geulstraat
In de praktijk behandel ik voornamelijk nek- en hoofdpijnklachten. Evenals Tinnitisklachten, duizeligheidsklachten, migraineklachten, aangezichtsverlamming en evenwichtsproblematiek. Ook ben ik gespecialiseerd in revalidatie na een hersenschudding. Dit doe ik volgens de nieuwste inzichten. Omdat klachten complex kunnen zijn behandel ik ook chronische pijnklachten. Chronische klachten worden voornamelijk behandeld met Cognitieve Functionele Therapie. Lage rugklachten worden in onze praktijk behandeld volgens het protocol dat gemaakt is in samenwerking met het Lage Rug Netwerk.

Naast de therapeutische behandeling ligt het accent op het geven van uitleg om zo inzicht te geven in de oorzaak en het kunnen voorkomen van andere klachten.

Johan