Medical Taping
Medical taping is een therapievorm waarbij elastische tape op het lichaam wordt aangebracht om verschillende fysieke klachten te verlichten en het herstel te bevorderen. In tegenstelling tot traditionele sporttape, is medical tape elastisch en rekt het mee met de bewegingen van het lichaam. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in Japan en is sindsdien wereldwijd gebruikt door fysiotherapeuten, sporttrainers en andere medische professionals.
Voor wie is medical taping?
Deze methode is geschikt voor een breed scala aan mensen, van atleten tot mensen met alledaagse klachten. Medical taping kan worden toegepast bij zowel volwassenen als kinderen en is effectief bij diverse aandoeningen en blessures.
Hoe kan medical taping mensen helpen?
Medical taping kan mensen helpen door ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten, de doorbloeding te verbeteren, en pijn te verminderen. Het stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam zonder de bewegingsvrijheid te beperken.
Bovendien helpt het bij het verminderen van zwelling en ontsteking, waardoor het een waardevolle aanvulling is op andere behandelmethoden.
Bij welke klachten kan medical taping helpen?
Deze techniek kan onder andere gebruikt worden bij klachten zoals spierblessures, gewrichtsproblemen, houdingsproblemen, en overbelasting. Medical taping wordt ook ingezet ter ondersteuning bij revalidatie na operaties of bij chronische aandoeningen. Het is belangrijk dat de tape wordt aangebracht door een getrainde professional om optimale resultaten te garanderen.
Werkwijze Fysio Geulstraat
De eerste afspraak
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet.
Onderzoek
Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysio op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.
Behandeling
Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.